دولت چهاردهم با وجود همه مصائب و چالشهای جهانی، منطقهای و داخلی در حال حرکت در مسیری است که بسیاری به آن دلبستهاند و امید دارند تا کشور از این معبر پرحادثه اما امیدوارکننده، به سرمنزل مقصود برسد. انتخاب افراد شایسته و آگاه در سمتهای تخصصی میتواند مسیر نیل به اهداف را هموارتر و دسترسی به آن را سهلتر کند. در میان همه انتصابهای بعمل آمده در این دولت، تکیه زدن رضا مسرور بر مسند دبیری شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور بسیار امیدوار کننده بود.
رضا مسرور متولد ۱۳۴۶ دارای مدرک MBA از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای فوق لیسانس مدیریت با گرایش سیستمهاست. ریاست هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش، معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش، مشاور مدیرعامل در امور اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد کیش، عضو هیأت مدیره شرکت خدمات گردشگری کیش، عضو هیأت مدیره شرکت آب و برق کیش، عضو هیأت مدیره مرکز توسعه تجارت کیش، ریاست کارگروه رفع موانع صادرات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و معاون اقتصادی و سرمایهگذاری و سرپرست معاونت عمرانی سازمان منطقه آزاد ماکو و مدیرعاملی سازمان منطقه آزاد انزلی از جمله سوابق کاری مسرور است.
مسرور در نشست شورای معاونین و مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد، اولویتهای مناطق آزاد را اعلام کرد و در این نشست به توسعه زیرساختها، وحدت و وفاق ملی با مجلس و قوه قضاییه در اصلاح و بهبود قوانین و مقررات و رفع موانع جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهش تولید و ایجاد اشتغال و برنامه های اقتصادی دولت چهاردهم اولویت های مهم در برنامهریزیها و سیاست گذاری های مناطق آزاد اشاره کرد، و در نشست با مسئولان ارشد کشور بر حکمرانی خوب در مناطق آزاد برای توسعه و پیشرفت این مناطق تاکید کرد.
همه آنچه دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به آنها اشاره کرده بسیار حائز اهمیت و موثر در پیشرفت این مناطق هستند اما توجه دادن به یک نکته در این بخش از مسیر حرکت جدید، شاید بتواند پنجرهای نو به سیاستگذاریها و برنامهریزیها باز کند و آن هدفگذاریهای منطقهای همراه با تفکر جهانی است.
هریک از مناطق آزاد کشور دارای ویژگیهای اقلیمی و راهبردی منحصر به فردی است و نوشتن یک نسخه واحد برای همه مناطق آزاد، شاید مانعی بزرگ برای توسعه و پیشرفت آنها شود. از چابهار گرفته تا اروند و از انزلی تا ماکو، هر یک دارای ویژگیهای زیست محیطی،اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و راهبردی مختص به خود هستند و میتوانند نقشهای متفاوتی در چارچوب یک هدف واحد ایفا کنند.
پر واضح است که تشکیل تیمهای مختلف و مختص برای هر یک از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی متشکل از کارشناسان بومی و مدیران با تجربه منطقهای و نیز اقتصاددانان و استراتژیستهای خبره، کارآفرینان و مدیران اقتصادی صاحب تجربه میتواند افقی روشن پیش روی هر یک از مناطق آزاد ترسیم نموده و با بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی و امنیتی، زیرساخت مناسبی را برای ورود سرمایهگذاران فراهم نماید.
بدون شک با فراهم شدن زیر ساختهای لازم مبتنی بر عقل و تدبیر و نیز ورود سرمایهگذاران است که میتوان به تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهش تولید و ایجاد اشتغال و نیز اهداف موجود در اسناد بالادستی دست یافت.
با وجود رویکرد و عزم دولت برای روشن کردن موتور اقتصادی کشور و نیز با تکیه بر ظرفیتهای بالای سختافزاری و نرمافزاری کشور امیدواریم شاهد آیندهای درخور و روشن باشیم.